☛ Η γευσιγνωσία σήμερα περιελάμβανε Carpaccio από μοσχάρι διασταύρωσης Black angus με γιαπωνέζικο Wagyu μεγαλωμένο σε φάρμα των Σερρών. Ο Ανδρέας έκοψε λεπτές τις φέτες του κρέατος με αποτέλεσμα να δώσει στο υλικό του μια αέρινη υφή, το στόλισε με ντοματίνια και ρόκα , ενώ απέφυγε τις σος γενικής χρήσης τσιπριάνι και worcester που βάζουν ορισμένοι σεφ. Ο Σερραίος σεφ ήταν φειδωλός στα υλικά του , πρόσθεσε μόνο αλάτι και πιπέρι . Η στοματική μας κοιλότητα πλημμύρισε από μια δροσιστική οξύτητα αλλά και μπρούταλ βουτυρώδη νοστιμιά. Ήταν μια εξαίσια γευστική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, μ’ ένα από τα πιο εμβληματικά και εκλεπτυσμένα κρέατα. Αναζητήστε το στη ταβέρνα του Ανδρέα Σταυρίδη (βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο) μαζί με άλλες ποιοτικές ωμοφαγίες στη Σκοπιά των Σερρών ένα μικρό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στις πλαγιές του Μενοίκιου όρους . Να σημειώσουμε πως η ταβέρνα του Ανδρέα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε ως το απόλυτο meeting point των κρεατολάγνων της Βόρειας Ελλάδας . Συνδαιτυμόνες στο τραπέζι ήταν ο Γιώργος και ο Μανώλης Τουρατζής και ο Βαγγέλης Φουντούκος .
Tips : Η ταβέρνα του Ανδρέα βρίσκεται στην Σκοπιά Σερρών , τηλ. κρατήσεων : 2324 023520
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου