Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γκούτσα-Σερβίας : Το παγκόσμιο πανηγύρι των χάλκινων !!!!!

Info : Σε ένα μικρό χωριουδάκι την  Γκούτσα (Guča),  στη νοτιοδυτική Σερβία που ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 2000 κατοίκους , τρεις ώρες μακριά από το Βελιγράδι και  σε μισή ώρα απόσταση από την πόλη του Τσάτσακ  οργανώνεται κάθε καλοκαίρι το  Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών που  συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο. Μια συναρπαστική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε μουσικόφιλος γιατί θα απολαύσει  αυθεντικούς παραδοσιακούς ήχους από τους εκατοντάδες δεξιοτέχνες του είδους. Ο μεγάλος τρομπετίστας της jazz   Miles Davis είχε πει όταν επισκέφτηκε πριν από πολλά χρόνια  το φεστιβάλ: «Δεν ήξερα ότι μπορούσε να παίξει κανείς τρομπέτα με αυτόν τον τρόπο» («I didn’t know you could play trumpet that way»). Αυτήν τη φράση την αναφέρουν οι περισσότερες πηγές πληροφόρησης για το φεστιβάλ, είναι λοιπόν αξιομνημόνευτη και δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί. Πέρυσι το φεστιβάλ   καθόλη την διάρκεια του προσέλκυσε περισσότερους από 800.000 επισκέπτες.

ΠΩΣ  ΠΑΜΕ : Για να μεταβείτε στην Γκούτσα με το αυτοκίνητό σας, από την Καβάλα θα  πρέπει να υπολογίσετε  γύρω στις  οκτώ ώρες διαδρομή   , διαφορετικά  μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι το Βελιγράδι αεροπορικώς (Aegean, www.aegeanair.com , Jat Airways, www.jat.com ) και να φτάσετε στο φεστιβάλ με τα δρομολόγια των πούλμαν   που διαθέτει ο τουριστικός οργανισμός της Γκούτσα (www.guca.rs).

ΔΙΑΜΟΝΗ :  Αν θέλετε να μείνετε εντός του χωριού, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιο δωμάτιο σε ιδιόκτητη οικία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα www.guca-festival.com και www.guca.rs. Το κόστος της διανυκτέρευσης ξεκινά από 20 ευρώ το βράδυ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο μαζί με το πρωινό. Αν πάλι θέλετε να μείνετε σε ξενοδοχείο, θα πρέπει να αναζητήσετε κατάλυμα σε γειτονικές κωμοπόλεις ή χωριά. Σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. θα βρείτε τα: Hotel Crystal (www.hotelcrystal.rs ) στο Κράγιεβο και Hotel Zlatibor Mona (www.monazlatibor.com ) στο μαγευτικό θέρετρο Ζλάτιμπορ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου