Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

BAΡΚΕΛΩΝΗ: Το Απίθανο Παλάτι Μουσικής της Καταλονίας



Πρόκειται για ένα πραγματικό παλάτι της μουσικής , έναν επιτυχημένο συνδυασμό σύγχρονης κεραμικής , γλυπτικής και υαλογραφημάτων , που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Βαρκελώνης. Το Palau de la Música Catalana , είναι ο μοναδικός συναυλιακός χώρος στην Ευρώπη που διαθέτει φυσικό φωτισμό . Σχεδιάστηκε από τον Λούις Ντομένεχ ι Μοντανέρ και ολοκληρώθηκε το 1908. Παρότι έχουν γίνει αρκετές επεκτάσεις, το κτίριο διατηρεί την αρχική του εμφάνιση. Η πρόσοψη με τα κόκκινα κεραμίδια μόλις χωράει στα όρια του στενού δρόμου. Το εσωτερικό του κτηρίου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Η αίθουσα συναυλιών φωτίζεται από έναν τεράστιο θόλο από χρωματιστό γυαλί στον οποίο απεικονίζονται άγγελοι ως μέλη χορωδίας. Τα γλυπτά των συνθετών Βάγκνερ και Κλάβε στην αψίδα του προσκηνίου σχεδιάστηκαν από τον Ντομενς αλλά ολοκληρώθηκαν από τον Πάου Γκαργκάλο. Εκτος από συναυλίες κλασσικής μουσικής το Μέγαρο Μουσικής της Βαρκελώνης φιλοξενεί και καλλιτέχνες από αλλά μουσικά ρεύματα , από ότι διάβασα στο σχετικό έντυπο που μας μοίρασαν στη σκηνή του έχουν παίξει ο Σέρβος Γκόραν Μπρέγκοβιτς , ο Αμερικανός Χέρμπι Χάνκοκ , ο τραγουδιστής Ρότζερ Χότσον των “Supertramp” κα . Η φωτογράφηση του χώρου απαγορευτική παντού υπήρχαν τα σχετικά σήματα , πάρα ταύτα κατάφερα να βγάλω μερικές φωτογραφίες …..ξεγλιστρώντας από το άγρυπνο και αυστηρό βλέμμα των security . Tα σχόλια δικά σας !!!


Info :   Tο Παλάτι μουσικής της Καταλονίας βρίσκεται κοντά στη στάση μετρό Urquinaona και συνιστάται να κάνετε κράτηση (τηλ: 902442882)

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου