Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

21 πράγματα που δεν ξέρετε για τον B.B. King



Με μια καριέρα που μετρά πάνω απο 6 δεκαετίες, το όνομα του B.B.King έχει γίνει συνώνυμο των Blues. Έκανε γνωστό τον ήχο των Delta blues μαζί με τη δίασημη παρτενέρ του "Lucille", και είναι παντού γνωστός, ως θρύλος της Βlues μουσικής.
 Διαβάστε παρακάτω  τα 21 Πράγματα που δεν ξέρετε για τον βασιλιά των Blues:
 1. Το Β.Β. στο B.B. King σημαίνει Blues Boy, μια συντόμευση για το ψευδώνυμο που του δόθηκε όταν ήταν στο ραδιοφωνικό σταθμό Memphis. Ο Beale Street Blues Boy είχε γεννηθεί ως Riley King.

2. Το πρώτο του διεθνές single «Three O’Clock Blues», ηχογραφήθηκε στο YMCA του Memphis.


3. Υπάρχουν τουλάχιστον 40 υπογεγραμμένες κιθάρες Lucille. Δίνει αυτό το όνομα, σε οποιαδήποτε μαύρη Gibson παίζει!

4. Ο King είναι χορτοφάγος, αλλά η μουσική του έχει παίξει για αλυσίδες γρήγορου φαγητού, όπως τα McDonalds και τα Wendys.

5. Για πάρα πολλά χρόνια, είχε άδεια πιλότου ιδιωτικού αεροπλάνου, αλλά όταν έγινε 80 όμως η ασφαλιστική του ζήτησε να σταματήσει να πιλοτάρει.
6. Από το 1951 έως το 1985, ο B.B. King μετρούσε πάνω από 74 τραγούδια στα charts της R&B, αλλά μόνο δύο από αυτά τα κατάφεραν στη κορυφή: το “Three O’Clock Blues” το 1951 και το “You Don’t Know Me” το 1952.

7. Ο King άνοιγε τις συναυλίες της περιοδείας του 1969, των Rolling Stones. Επίσης συμμετέχει στο live άλμπουμ τους “Get Yer Ya-Yas Out”.

8. Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone, κατέταξε τον B.B. King στην 3η θέση των καλύτερων κιθαριστών του κόσμου, ενώ το 2011 στην 6η.

9. Στη διάρκεια της καριέρας του, έλαβε 16 βραβεία Grammy, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (Presidential Medal of Freedom), τιμιτικά διπλώματα από το Yale και το Brown, τα κλειδιά των πόλεων των Utica, Νέας Υόρκης και Portland, ενώ ένα πάρκο στην Πορτογαλία πήρε το όνομά του. 


 

10. Το κοινό του άλμπουμ με τον Eric Clapton, "Riding with the King" του 2002, πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα, και κέρδισε βραβείο Grammy.

11. Η πρώτη του κιθάρα, κόστισε 30 δολάρια. Την αγόρασε από τα Sears & Roebuck, και αναγκάστηκε να δανειστεί τα χρήματα για να την αποκτήσει.

12. Μετά τη δολοφονία του Martin Luther King Jr, ο King έπαιξε σε μια εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο Jimi Hendrix.

13. Στη διάρκεια της περιοδείας του το 1958, το λεωφορείο έπιασε φωτιά...ακριβώς δυο ημέρες αφού είχε λήξει το συμβόλαιο με την ασφαλιστική...

14. Το 1987, ήταν μέλος της δεύτερης τάξης νεοσυλλέκτων του Hall of Fame της Rock and Roll, αλλά και του Blues Foundation Hall of Fame.

15. O Β.Β. Κing ηχογράφησε πάνω από 60 άλμπουμ στη διάρκεια της καριέρας του, 18 εκ των οποίων είναι live.

16. O κιθαρίστας των blues, έκανε στροφή και στην υποκριτική. Συμμετείχε στα προγράμματα “The Cosby Show” και “Ο Πρίγκηπας του Bel-Air”, αλλά και στις κινηματογραφικές ταινίες “Spies Like Us” και “Blues Brothers 2000.”

17. Ο King παντρεύτηκε δύο φορές, και το δεύτερό του γάμο το 1958, τέλεσε ο ιερέας C.L. Franklin, πατέρας της Aretha Franklin.

18. Η μουσική του εμφανίζεται σε 53 κινηματογραφικά soundtracks.

19.   Ο θρύλος της Sun Records, Sam Philips, είναι γνωστός για τη συνεργασία του με τους Elvis, Carl Perkins, Johnny Cash και Jerry Lee Lewis, όμως δούλεψε και στις πρώτες ηχογραφήσεις του B.B. King. 
20. Στα 89 του χρόνια, δεν έχει δείξει κάτι που να μαρτυρά ότι θα αποσυρθεί από τη μουσική: «Υπάρχουν τόσα πολλά κομμάτια που θέλω ακόμα να ηχογραφήσω, τόσα πολλά πράγματα που ακόμα δεν έχω κάνει»

 21 Του είχε αποδοθεί η φράση «Περίπου 15 φορές, άκουσα σε σχέση μου τη φράση Ή εμένα ή τη Lucille». Έτσι απέκτησα 15 παιδιά από 15 γυναίκες»
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου