Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αυτό είναι το στέκι των «Λευτεριστών» στο Μόλυβο της Μυτιλήνης



Info : O  Λευτέρης Παπαδόπουλος δημοσιογράφος των «Νέων»  και στιχουργός  ιστορικών ελληνικών τραγουδιών λάτρεψε την Μυτιλήνη και ειδικά  τον Μόλυβο (όπου απόκτησε και σπίτι) από την εποχή που υπηρετούσε ο αδελφός τους ως υπάλληλος στην γειτονική Πέτρα .  Εκεί λοιπόν στο Μόλυβο στο πάνω μαχαλά υπάρχει το Δημοτικό παραδοσιακό καφενείο «Η αγορά»  που είναι και το στέκι των Λευτεριστών . Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί  «Λευτεριστές»  σας μεταφέρουμε  την ερμηνεία που  έδωσε ο ίδιος  ο συγγραφέας  Λευτέρης  Παπαδόπουλος : « είμαστε μια παρέα «αλητεία» που μαζευόμαστε , συζητάμε  και πίνουμε τα ούζα μας , και επειδή εγώ ήμουνα ο πιο μεγάλος και έκανα και περισσότερη πλάκα, με βγάλανε Πρόεδρο!!! Αυτοί λοιπόν είναι οι «Λευτεριστές»! Είμαστε μια όμορφη παρέα » Τα καλοκαίρια μαζεύονται στο Μόλυβο  και τον χειμώνα στο γνωστό καφενείο της Πανεπιστήμιου  στην Αθήνα .

 * Εδώ και λίγα χρόνια από τότε που έπαθε έμφραγμα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος  και οι γιατροί του συνέστησαν αποχή από το αλκοόλ  ατόνησαν οι  συνευρέσεις των Λευτεριστών  μέχρι που  σταμάτησαν!!!!

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου