Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ο Omar Faruk Tekbilek (με φιλοξενούμενους Έλληνες μουσικούς ) καθήλωσε το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016)

   Ο  Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Ελλάδα , από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής και ένας χαρισματικός οργανοπαίκτης. Η μουσική του έχει τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση , η έμπνευση του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία , ενώ έχει δεχτεί κατά περιόδους σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Όταν έμαθα πως το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , έτρεξα στα εκδοτήρια για να αγοράσω το εισιτήριο μου . Είναι η δεύτερη φορά που βλέπω αυτόν τον εξαίρετο καλλιτέχνη στην Ελλάδα , η παράσταση ήταν ένα αλησμόνητο μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Αιγαίο, σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες , όπως  η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φώτης Θεοδωρίδης και ο πόντιος λυράρης Θεόφιλος Πουταχίδης. Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ με τα μάτια του να λάμπουνε από καλοσύνη κατέθεσε την ψυχή του σε κάθε νότα που έβγαζε. Καθήλωσε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Μέγαρο , με τη δεξιοτεχνία του στα παραδοσιακά όργανα , τα χειρίστηκε με απόλυτο σεβασμό και αγάπη , το καβάλ , τις φλογέρες, το ούτι, τον ζουρνά και τον μπαγλαμά. Δέχθηκε με ταπεινότητα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου αλλά και το ανταπόδωσε με συγκίνηση. 

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου