Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

BLUES WIRE + NICK AND THE BACKBONE : The story of the blues......







Πρωτοάκουσα τους Blues Wire …… on stage στο «Παλιό Ωδείο»   της Καβάλας πριν από  20 περίπου χρόνια, το κορυφαίο συγκρότημα blues μουσικής όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Ζήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BluesGang. Από τότε κατάφεραν να διατηρηθούν για πάνω από 20 χρόνια στην επικαιρότητα με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση . Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, και το σπουδαιότερο μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους, αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους. Τους έχω απολαύσει σε εξαιρετικές συνεργασίες που έχουν πραγματοποιήσει στην πολυκύμαντη καριέρα τους, ξεχώρισα όμως αυτές με τον κυριότερο εκπρόσωπο του Chicago blues τον Buddy Guy, τον Βρετανό John Mayall, τον Louisiana Red , και τον μοναδικό John Hammond.
Στη πορεία αποχώρησαν από το συγκρότημα ο Νίκος Ντουνούσης και λίγο αργότερα ο Αλέξης Αποστολάκης , και το 1995 δημιουργούν το συγκρότημα NicK and the Backbone . Το 1999 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Cracking Under Pressure με τη συνεργασία του θρυλικού Ελληνοαμερικανού Nick Gravenites που υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης και «κολλητός» της Janis Joplin . Οι Nick and the Backbone έχουν στο ενεργητικό τους και αυτοί σημαντικές συνεργασίες όπως με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Louisiana Red , τον Johnny Nicolas, την Nelly Travis, την Dolores Scott (από το Σικάγο) και τον Phil Guy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου