Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων



Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη «Eιρήνη» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  , και η πρεμιέρα της  πραγματοποιήθηκε  στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5 & 6  Ιουλίου).  Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών.
                                                                                                                 Η Υπόθεση του έργου :
Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ' ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μουσική:
Μίνως Μάτσας
Σκηνικά και κοστούμια:
Έρση Δρίνη
Χορογραφία:
Κική Μπάκα
Φωτισμοί:
Αντώνης Παναγιωτόπουλος

 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου