Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οι «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη απο την καλλιτεχνική εταιρεία "ΑΡΓΩ" στο θέατρο των Φιλίππων



Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Φιλίππων (13-14 Ιουλίου 2013)  έκανε  η  Καλλιτεχνική Εταιρεία «ΑΡΓΩ» με τις  «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη . Οι «Βάκχες» - από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας - μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.  Ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Λιγνάδης  τόλμησε να επιλέξει έναν ποπ σταρ για να ερμηνεύσει τον ρόλο του Διονύσου  και ο  Σάκης  Ρουβάς τον έβγαλε ασπροπρόσωπο  αφού κατάφερε να ξαφνιάσει ευχαρίστα το κοινό  με τις υποκριτικές του ικανότητες .Να μην ξεχνάμε  βέβαια πως  είχε δίπλα του καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου με εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα ,  που στήριξαν την ερμηνεία του όπως  τον  σκηνοθέτη  του έργου , την  σπουδαία Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο του Τειρεσία, τον Γιάννη  Καρατζογιάννη  ως Κάδμο και τον  Δημήτρη Πασσά (αριστούχο του  Εθνικού Θεάτρου) που υποδύθηκε  τον Πενθέα.  Παρατηρώντας  λοιπόν τις αντιδράσεις του κόσμου θα λέγαμε πως το πείραμα –τόλμημα  του κ Λιγνάδη να χρησιμοποιήσει τον Σάκη Ρουβά σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ρόλο  όπως αυτός του Διονύσου στέφτηκε με επιτυχία και ο καλλιτέχνης κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα  ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες  ίσως μελλοντικές συνεργασίες .

Συντελεστές:  
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης , Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης,  Σκηνικά - κοστούμια: Εύα Νάθενα , Μουσική: Γιώργος Πούλιος , Κίνηση Χορού: Δημήτρης Λιγνάδης - Δάφνη Ασημακοπούλου , Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Βολιώτη ,  Κρουστά: Μιχάλης Αφολαγιάν  , Παραγωγή: Θέατρο «ΑΡΓΩ» Αιμιλία Υψηλάντη ,  Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Διανομή:
Διόνυσος: Σάκης Ρουβάς ,Τειρεσίας: Ρούλα Πατεράκη , Κάδμος: Γιάννης Καρατζογιάννης ,Πενθέας: Δημήτρης Πασσάς , Θεράπων: Στέφανος Μουαγκέ , Α' Αγγελιοφόρος: Μιχάλης Αφολαγιάν , Β' Αγγελιοφόρος: Δημήτρης Λιγνάδης Αγαύη: Μαρία Κίτσου .

*Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέρος των εσόδων της παράστασης πηγαίνουν για την στήριξη του έργου του Συλλόγου  Φίλων παιδιών με καρκίνο  «Ελπίδα»  στον οποίο ο Σάκης Ρουβάς  είναι Αγγελιοφόρος και στηρίζει με κάθε του βήμα!!!

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου