Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Το Μαρμάρινο σπίτι της Δράμας

Info : Αφού δεν μπόρεσε να το σώσει από τη φθορά του χρόνου κάποιος δημόσιος φορέας το έκανε ο Δραμινός εφοπλιστής  Άρης Θεοδωρίδης , ο λόγος για το  αρχοντικό του καπνέμπορα Ιωάννη Αναστασιάδη-το επονομαζόμενο «Μαρμάρινο σπίτι»-που βρίσκεται στη γραφική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας , πίσω από το ξενοδοχείο «Hydrama». Η αποκατάσταση του Συγκροτήματος γίνεται με τον έλεγχο και τις οδηγίες κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού για την διατήρηση στο ακέραιο της ιστορικότητας του κτηρίου. Στο Συγκρότημα πρόκειται να στεγαστεί  προσεχώς  το μοναδικό Μουσείο Φωτογραφίας και Φωτογραφικών Μηχανών της χώρας, το οποίο θα αναπτυχθεί με γνώμονα την συλλογή φωτογραφικών μηχανών του  Άρη Θεοδωρίδη.

Έκθεση: Το «Μαρμάρινο Σπίτι» της Δράμας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας , άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει στο ισόγειο του την έκθεση φωτογραφίας της μεγάλης Βούλας Παπαϊωάννου με τίτλο: «Βούλα Παπαϊωάννου. Εικόνες απόγνωσης και ελπίδας, 1940-1950», από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Η Βούλα Παπαϊωάννου κατέχει μία εξέχουσα θέση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής φωτογραφίας, ενώ παράλληλα συμβαδίζει με όλους τους γνωστούς φωτογράφους της εποχής της που στράφηκαν προς τον άνθρωπο πιστεύοντας ότι με το έργο τους θα κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Το έργο της, με την κατάθεσή του από την ίδια στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη το 1976, είδε πάλι το φως και επανεκτιμήθηκε κυρίως την τελευταία εικοσαετία.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου