Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Προσκύνημα στο τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Info : Ο Καρλ Χάινριχ Μαρξ (1818-1883) υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα , φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος , επαναστάτης σοσιαλιστής και θεμελιωτής του κομμουνισμού. Γεννήθηκε  στο Τρίερ της Γερμανίας αλλά γρήγορα μετακόμισε στο Λονδίνο ως πολιτικός εξόριστος τον Ιούνιο του 1849. Ζώντας αρχικά στο Σόχο , μετακόμισε στη συνέχεια το 1875 στο βόρειο Λονδίνο όπου και  παρέμεινε μέχρι το θάνατο του το 1883. Η τελευταία του κατοικία βρίσκεται στο Κοιμητήριο του Highgate , επισκέπτες συρρέουν από όλο τον κόσμο για να δουν τον τάφο του θεμελιωτή του κομμουνισμού . Αρχικά θάφτηκε στον τάφο της συζύγου του σε ένα μικρό πλαϊνό μονοπάτι, αλλά το 1956  ανηγέρθηκε ένα νέο μνημείο με μια γιγαντιαία προτομή του Γερμανού φιλόσοφου στο επάνω μέρος , ενώ στη μαρμάρινη πλάκα είναι γραμμένη η φράση  «Εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε» .

Πως θα πάτε : Θα πάρετε το τρένο από τον σταθμό του Euston και θα κατεβείτε στο σταθμό Archways , από εκεί θα συνεχίσετε με λεωφορείο ( Νο 210,271) υστέρα από πέντε λεπτά θα φτάσετε  στο κοιμητήριο Highgate .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου