Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο bluesman Bob Brozman στη Καβάλα (αφιερωμένο στη μνήμη του)



*To παρακάτω κείμενο το είχα γράψει όταν ο Bob Brozman   επισκέφτηκε την Καβάλα το 1995 για να δώσει μια συναυλία  στο «Παλιό Ωδείο» , το ανέσυρα λοιπόν από το αρχείο μου  και το αφιερώνω  στην μνήμη του , γιατί εξεπλάγην όταν έμαθα πως βρέθηκε νεκρός στη πιο δημιουργική του ηλικία  στο σπίτι του στις Ηνωμένες  Πολιτείες . Κρίμα γιατί ο Bob  ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια , και στις φλέβες του κυλούσε ……. το  ανόθευτο  και πραγματικό ρύθμ εν μπλουζ !!!!
 
Ο Bob Brozman  ύστερα από πολύχρονες σπουδές στην Εθνομουσικολογία  και στις ρίζες του μπλουζ του Δέλτα του Μισισιπή, σήμερα είναι ένας   περιζήτητος  δάσκαλος   πολλών καθαριστικών στυλ. Σε κάθε του εμφάνιση  καθηλώνει το κοινό του, και το παρασύρει σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία ταξιδεύοντας το στο ακουστικό μπλουζ, τις slide τεχνοτροπίες, τη hot jazz, Caribbean και Hawaii, παραδοσιακή Αφρικάνικη μουσική, κ.α. Βασικό θέμα στις εμφανίσεις του είναι η ανάμιξη των μουσικών του κόσμου με πρωτότυπους τρόπους εξερευνώντας τα μουσικά σύνορα και τα κοινά τους σημεία. Στη σκηνή  του «Παλιού  Ωδείου» της Καβάλας  έπαιξε όλες τις μορφές των εγχόρδων οργάνων  από  national  steel κιθάρες  , και  γιουκαλίλι, μέχρι   μαντολίνο, επιδεικνύοντας μια υπέροχη  τεχνική που σου έκοβε την ανάσα. Με εμφανίσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, από την Αμερική και τον Καναδά στην Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Νέα Γουινέα, και την Καβάλα  (!!!!) ο Bob  Brozman είναι χωρίς αμφιβολία ένας πολίτης του Κόσμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου