Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συναυλίες που με συγκίνησαν : Ο Nicola Piovani στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης

Μια ξεχωριστή εμπειρία  έζησαν  όσοι παρακολουθήσαν τη συναυλία του Ιταλού  συνθέτη και  μουσικού Nicola  Piovani  στο θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης  Ποιος δεν είχε συγκινηθεί  με τη μουσική που έγραψε ο Ιταλός συνθέτης για το φιλμ «Η ζωή είναι ωραία»  του Ρομπέρτο Μπενίνι , όπου κατάφερε να ταιριάξει με  απόλυτη μαεστρία  την λυρικότητα με το ύφος της ταινίας δηλαδή την ισορροπία ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, το τραγικό και το κωμικό. Θεωρώ πως ήταν η κορυφαία στιγμή της συναυλίας , και κατά γενική ομολογία ζήσαμε  μοναδικές  μουσικές στιγμές γεμάτες λυρισμό και συναίσθημα.  Ήταν  ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας του  συνθέτη , όπως οι συνεργασίες του με τον Φεντερίκο Φελίνι τον Νάνι Μορέτι και τους αδελφούς Ταβιάνι.                                                      

Who is who:  Γεννήθηκε στη Ρώμη στις 26 Μαΐου 1946. Πήρε το πτυχίο του στο πιάνο το 1967. Από το 1969 με το soundtrack του έργου «Il segreto» του Silvano Agosti και το 1970 το «Nel Nome del Padre» του Marco Bellocchio ξεκίνησε η καριέρα του Νικόλα Πιοβάνι στη μουσική για τον κινηματογράφο. Για ένα διάστημα  υπήρξε μαθητής του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου  Χατζηδάκη , ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε  με σημαντικούς  Ιταλούς σκηνοθέτες όπως ο Mario Monicelli, Nanni Moretti, Giuseppe Tornatore, Giuseppe Bertolucci, Daniele Luchetti, Gianfranco Mingozzi, οι  αδελφοί Ταβιάνι και ο Φεντερίκο Φελίνι. Αποκορύφωμα, το σάουντρακ της ταινίας «Η ζωή είναι ωραία» που του απέφερε το βραβείο Όσκαρ και του άνοιξε τον δρόμο για διεθνή καριέρα. Ο Νικόλα Πιοβάνι έγραψε μουσική για θέατρο, τηλεόραση, μπαλέτο, μουσική δωματίου και συνεργάστηκε επίσης με πολλούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες. Έχει προταθεί για βραβεία Γκράμι και Σεζάρ.

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου