Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πέθανε απρόσμενα ο κιθαρίστας και Εθνομουσικολόγος Bob Brozman

Ο  Bob  Brozman πέθανε  στο  σπίτι του στο Ben Lomond  των Ηνωμένων Πολιτειών  εντελώς απρόσμενα στα 59 του χρόνια  , ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του . Ήταν Πρωταπριλιά του 1995 όταν τον είχαμε  προσκαλέσει  στο «Παλιό Ωδείο» της Καβάλας  να μας παίξει τα blues του . Ήταν ένας ευγενικός, ήρεμος  και καλοσυνάτος  άνθρωπος  ,  ειλικρινά   κρεμόμουν από τα χείλη του όταν τον άκουγα να μιλάει   για τα blues , με είχε εντυπωσιάσει με το εύρος των γνώσεων  του , αφού  γνώριζε την ιστορία του ρύθμ εν μπλούζ  από την γέννηση του  στις φυτείες του βαμβακιού  στον Μισισιπή  μέχρι σήμερα . Μιλούσε αρκετά καλά τα ελληνικά  ενώ  συνεργάστηκε  και  με Έλληνες καλλιτέχνες   όπως τον  Γιώργο Πιλάλα και τους  Blues Wire . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει …..

                                  ΠΟΙΟΣ  ΗΤΑΝ 

Ο Bob Brozman είχε χτίσει μια διεθνή καριέρα ως κιθαρίστας και εθνομουσικολόγος και έγινε περισσότερο γνωστός για την ενσωμάτωση διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων από όλο τον κόσμο στη blues μουσική ενώ θεωρούνταν επίσης και βιρτουόζος της steel κιθάρας. Μερικές από τις συνεργασίες του ήταν ο Ινδός κιθαρίστας  Debashish Bhattacharya ο Αμερικανός μαντολινίστας David Grisman ενώ είχε και στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες με τοπικά σχήματα από την Παπούα Νέα Γουινέα. Με έντονο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή μουσική της Χαβάης, κυκλοφόρησε το Blue Hula Stomp, πρώτο του σόλο άλμπουμ το 1981 ενώ περίπου 30 ακόμη ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου