Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το 4ο Bikes & Blues Music Festival είναι πλέον ιστορία !!!!! (1η μέρα)




Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργάνωσαν  για τέταρτη συνεχή χρονιά το BIKES & BLUES MUSIC FESTIVAL που  φέτος φιλοξενήθηκε  στο  χώρο του   Batis  multiplex . Θα μπορούσε να τα  πάει καλύτερα ως προς τη  συμμετοχή του κόσμου αλλά  ο καιρός   δεν βοήθησε  οπότε θεωρώ επιτυχία τα 1800 εισιτήρια που κόπηκαν και τις δυο ημέρες . Οι εισπράξεις θα διατεθούν  ως οικονομική ενίσχυση  στο ΚΕΘΕΑ την  ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ και την   Π.Ε. ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ. Ένα μεγάλο μπράβο  σε όλους αυτούς που μόχθησαν  για να στηθεί το φεστιβάλ .
 

  1η  ΗΜΕΡΑ :  4ο Bikes & Blues Music Festival


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε η πρώτη μέρα του «4th Bikes & Blues Music Festival» στο χώρο του BATIS MULTIPLEX . Η συμμετοχή βέβαια του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη στα πρώτα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν (Voodoo Pirates , Big Nose Attack , The Tubescreamers) αλλά όσο πλησίαζε η ώρα για τον reunion των Blues Wire ( ύστερα από πολλά χρόνια θα εμφανιστούν με την αυθεντική τους σύνθεση ) άρχισαν να συγκεντρώνονται περισσότεροι θεατές μπροστά από τη σκηνή για να απολαύσουν την εμφάνιση του κορυφαίου ελληνικού blues συγκροτήματος

     Η…επίθεση από τις μεγάλες μύτες (Big Nose Attack) 


  
Οι «Big Nose Attack» είναι ένα εναλλακτικό -blues- ντουέτο από το Μπραχάμι της Αθήνας και αναβιώνει τα θρυλικά blues με μια μοντέρνα αισθητική. Πρώτη φορά τους είδα ζωντανά χθες και μου άρεσε πάρα πολύ ο ιδιαίτερος προσωπικός τους ήχος και τα εντυπωσιακά τζαμαρίσματα του Boogieman, κρίμα όμως που δεν υπήρξε και το αντίστοιχο κοινό για να τους απολαύσει . Ο πρώτος της παρέας όπως προαναφέραμε είναι ο Boogieman πολύ καλός στα φωνητικά ενώ έπαιξε κιθάρα και άλλα περίεργα όργανα και ο δεύτερος ο Little Τonni στα τύμπανα . Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται συγκεκριμένα από τον χώρο των πρόδρομων καλλιτεχνών του blues που έγραψαν ιστορία και ανέδειξαν το blues από την αφάνεια όπως ο Robert Johnson ο Howling Wolf ο Bo Diddley αλλά και από τους πιο σύγχρονους όπως ο Tom Waits ο Captain Beefheart οι Black Keys κα . Επειδή βρίσκομαι τακτικά στην Αθήνα θα επιδιώξω να δω ξανά τους υπέροχους «Big Nose Attack» μια και πραγματοποιούν εμφανίσεις σε διάφορα κλαμπ της πρωτεύουσας γιατί με κέρδισε η διαφορετικότητα στη μουσική τους !!!!!

 



       Tubescreamers : Keep the blues alive !!!!!!

 

 


Ιδιαίτερα αγαπητοί οι «Tubescreamers»  στη Καβάλα έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στη πόλη μας , μια και ο τραγουδιστής τους Αλέξανδρος Αντωνιάδης ζει και εργάζεται εδώ . Αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα καλυτέρα blues-rock συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής , ενώ οι δισκογραφικές δουλειές που κυκλοφόρησαν έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τον ελληνικό τύπο και από το έγκριτο blues περιοδικό της Αμερικής το «Blues Review» .

 



      
           Blues Wire…..Reunion jam (30 Μαΐου 2014) 



Η καλύτερη blues μπάντα εκτός Αμερικής είναι αναμφισβήτητα Ελληνική ……. και όπως θα καταλάβατε όλοι είναι οι «Blues Wire» . Βέβαια μια ζωντανή εμφάνιση τους αποκτά απεριόριστη αξία , όταν επανακάμπτουν στο συγκρότημα ο Νίκος Ντουνούσης και ο Αλέξης Αποστολάκης που είχαν αποχωρήσει πριν από μερικά χρόνια , για να παίξουν όλοι μαζί …..ενωμένοι έτσι όπως τους είχαμε αγαπήσει σ΄ένα reunion jam καθαρόαιμου ρύθμ εν μπλουζ .Τα λόγια είναι περιττά οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους , χάσατε όσοι δεν ήρθατε !!!!

Και για την ιστορία : BATIS MULTIPLEX – Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 Blues Wire…..reunion jam





 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου