Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

SNOWY WHITE & THE WHITE FLAMES



Ο  Snowy  White  αποτελεί  μια  από  τις  πιο σημαντικές  φυσιογνωμίες  της  βρετανικής  σκηνής.
Έχει καταφέρει να  παραμείνει  στο  προσκήνιο  τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια παρουσιάζοντας  έργο άμεσα συνδεδεμένο με την κιθαριστική του δεξιοτεχνία.
Για χρόνια έπαιξε με τον Peter  Green αφήνοντας στην ιστορία του R&Β μοναδικές εμφανίσεις, ενώ το 1974 έκανε μια τεράστια περιοδεία στις Δυτικές ακτές της Αμερικής φθάνοντας μέχρι τη Νέα Ορλεάνη και φέρνοντας τη φήμη του και σ’ αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.  Πρόσθετος κιθαρίστας στους Pink  Floyd  βρέθηκε μαζί τους  στην περιοδεία των ετών 1976 και  1977 αλλά και στη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ "The  Wall" στην Αμερική, έπαίξε κιθάρα στο προσωπικό άλμπουμ του ντράμερ των Pink Floyd Rick Wright το 1978 και ηχογράφησε με τον Peter Green το ιστορικό άλμπουμ “In the skies” στα 1979.
Κιθαρίστας των Thin  Lizzy από το 1980, συνέθεσε και ηχογράφησε μαζί τους τα άλμπουμ  "Chinatown" και "Renegade" ενώ περιόδευσε με το συγκρότημα για δυόμισι χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο.   Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1982 με την ηχογράφηση του πρώτου του άλμπουμ “White Flames”, το single του οποίου Bird of Paradise γνώρισε διεθνή αναγνώριση.
Βρέθηκε επίσης μαζί με τον Roger  Waters στο Βερολίνο το 1990, για την παρουσίαση μπροστά σε 350.000 θεατές και μαγνητοσκόπηση για ολόκληρο τον κόσμο, του σόου  "The  Wall". Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο ιστορικό  κοντσέρτο  "Quitar  Legends " στη  Σεβίλλη, το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά από την τηλεόραση  σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ από το 1992 είναι μόνιμο μέλος της μπάντας του Roger Waters, με τον οποίο περιοδεύει και ηχογραφεί.   Η προσωπική δραστηριότητα του Snowy White αναπτύσσεται παράλληλα μέσα από το σχήμα White Flames, με περιοδείες και έντονη δισκογραφική παρουσία με συμμετοχές σαν αυτές των David  Gilmour, Gary  Moore  και Chris  Rea. Μια εξαιρετική μπάντα με τους μουσικούς που γνωρίζουμε από το γκρουπ του Jeff Beck, Richard Bailey στα τύμπανα και Max Middleton στο πιάνο. Οι White Flames αποτελούν  σήμερα  μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στη σύγχρονη σκηνή του προοδευτικού ροκ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου