Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ : Ο «Ντον Κάρλος» του Βέρντι (30 Αυγούστου 2013)



Info :  Η Εθνική Όπερα και το Μπαλέτο της Σόφιας παρουσίασαν   την Παρασκευή 30 Αύγουστου 2013 στο Αρχαίο Θέατρο των Φίλιππων  την όπερα του Βέρντι «Ντον Κάρλος» υπό τη διεύθυνση του Grigor Palaikarov και σε σκηνοθεσία Plamen Kartaloff .

Story : Ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου ερωτεύεται τη σύζυγο του πατέρα του και βασιλιά. Και εκείνη, η Ελιζαμπέτα ντι Βαλουά, ερωτεύεται το γιο του άντρα της. Τα αποτελέσματα αυτής της ανόσιας αγάπης δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τραγικά. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μια όπερα, ένα από τα κατεξοχήν δραματικά και δακρύβρεχτα είδη τέχνης, όπως τον «Ντον Κάρλος». 

Tips : Δεν γέμισε το Θέατρο των Φιλίππων  από τους φίλους του μελοδράματος , αλλά  έστω  και  αυτοί  οι λίγοι  απόλαυσαν το  αριστούργημα του Τζουζέπε Βέρντι, που ξεχωρίζει για τις  υπέροχες  άριες της υψιφώνου και της μεσοφώνου  . Και στο τέλος ο κόσμος  χειροκρότησε  τον θρίαμβο της αγνής αγάπης, όπως αυτή αποθεώνεται  μέσα από τη συντριβή των ηρώων του έργου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου