Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Το "Sonisphere Festival 2011" σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο TerraVibe Park της Μαλακάσας

Το «Sonisphere Festival» πραγματοποιήθηκε  στην Ελλάδα  το 2011 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο  TerraVibe Park  στη Μαλακάσα με ένα ασυναγώνιστο line up  που είχε ως headliners το κορυφαίο live rock συγκρότημα στον πλανήτη, τους Iron Maiden!!!! Εμφανίστηκαν  επίσης οι Αμερικανοί Slipknot, οι Mastodon, οι ΓάλλοιGojira και οι Νορβηγοί Virus


Iron Maiden

Οι Iron Maiden ιδρύθηκαν από τον μπασίστα Steve Harris στα μέσα της δεκαετίας του '70 και είχαν ήδη εδραιωθεί σαν μία από τις πιο φωτεινές ελπίδες της heavy metal μουσικής, το 1982, όταν κατέκτησαν ολόκληρο τον κόσμο με το τρίτο τους album, "The Number Of The Beast". Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε, οι Maiden ηχογραφούσαν και περιόδευαν ακατάπαυστα - επτά καινούρια studio albums και επτά παγκόσμιες περιοδείες μόνο στη δεκαετία του '80. Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους σαν το συγκρότημα που κάνει τις περισσότερες περιοδείες στον πλανήτη και με τη χαρακτηριστική φιγούρα του Eddie, μασκότ του συγκροτήματος, να κοσμεί το εξώφυλλο κάθε album τους και κάθε t-shirt, οι Iron Maiden δημιούργησαν το δικό τους σύμπαν. Ένα σύμπαν που καλωσορίζει τους fans από κάθε πολιτισμό, θρησκεία και κοινωνική θέση και τους υπόσχεται ολόψυχη συμμετοχή και θεαματική live δράση.   Με ορόσημα στην καριέρα τους, όπως, η μαραθώνια παγκόσμια περιοδεία του 1984/5 Slavery Tour, η headlining εμφάνισή τους στο Rock in Rio το 1985 και το 2001 και το Monsters Of Rock φεστιβάλ, στο κάστρο Donington το 1988 (που ακόμα και σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ, με 107.000 θεατές), οι Maiden έθεσαν καινούρια πρότυπα και δεν σταματούν να ξαναανακαλύπτουν τους εαυτούς τους τόσο μουσικά όσο και από πλευράς θεάματος που παρουσιάζουν.
Με την επιτυχία τους να συνεχίζεται και στον 21ο αιώνα οι Maiden έχουν δει τα albums τους να πετυχαίνουν πωλήσεις πάνω από 80 εκατομμύρια μέχρι τώρα, ενώ και το 2010 αποδείχθηκε μια ακόμα χρονιά - σταθμός στην καριέρα τους, με την κυκλοφορία του 15ου studio album τους, "The Final Frontier", που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους στα charts μέχρι σήμερα. Το album έφτασε κατευθείαν στο No.1 στον εντυπωσιακό αριθμό των 28 χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Λίβανο, την Αραβία, την Ιαπωνία και την Ινδία στην Ανατολή, τον Καναδά στη Δύση, τη Νέα Ζηλανδία νοτιοανατολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου έφτασε στο Νο.1 του IFPI chart, και σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς επίσης έφτασε στο Νο.1 στα ευρωπαϊκά Billboards, στο Tastemaker και στα Rock Charts και No. 4 στις Η.Π.Α., κατακτώντας την υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ album των Iron Maiden σε αυτή τη χώρα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 οι Iron Maiden τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy για την "Best Metal Performance" για το τραγούδι "El Dorado" από το album "The Final Frontier".
Η παγκόσμια περιοδεία «The Final Frontier World Tour»  ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010, έδωσαν 25 shows στη Βόρεια Αμερική και μετά ακολούθησαν επιλεγμένα headlining shows σε στάδια και μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Το 2011 το συγκρότημα συνέχισε  την περιοδεία «The Final Frontier Tour»  σε περισσότερες πόλεις της Ευρώπης  πετώντας στους αιθέρες με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τους, Boeing 757 airliner Ed Force One, το οποίο πιλοτάρει ο ίδιος ο τραγουδιστής τους, Bruce Dickison, που είναι πτυχιούχος κυβερνήτης αεροσκαφών.
                                              
Slipknot

Την τελευταία φορά, που οι θεοί της αμερικάνικης metal, οι Slipknot, κατέκλυσαν με την εκρηκτική εμφάνισή τους το TerraVibe Park ήταν το καλοκαίρι του 2009! Στο μεγαλύτερο rock γεγονός αυτού του καλοκαιριού στην Αθήνα, το Sonisphere, τα «σκουλήκια» -The Maggots-  αναστάτωσαν  και πάλι την Ελλάδα.

Mastodon

Ο εκρηκτικά μεταλλικός ήχος των Mastodon  ήχησε  επιτέλους στο φετινό Sonisphere. Οι πρωτοπόροι της new wave αμερικάνικης metal σκηνής «γεννήθηκαν» το 1999 στην Ατλάντα από τέσσερα τυπάκια που θαύμαζαν συγκροτήματα όπως οι Melvins, οι Neurosis και οι Thin Lizzy. Δώδεκα χρόνια μετά, τέσσερα albums, χαρακτηρισμούς όπως «οι καινούριοι Metallica» και κουβαλώντας στην πλάτη τους πλήθος περιοδειών και live εμφανίσεων ήρθαν στην Αθήνα  και ξεσήκωσαν  το κοινό  που  ούρλιαζε ρυθμικά  «Mastodon! Mastodon!».
  



Gojira

Με όνομα που παραπέμπει στο γιαπωνέζικο τέρας Godzilla, με μουσική ένα μείγμα από death, thrash, groove και progressive metal, με τέσσερα albums στο ενεργητικό τους, με στίχους ευρηματικούς και με οικολογική συνείδηση - δε μπαίνουν εύκολα σε καλούπια. Με τον  δυνατό τους ήχο, τα brutal φωνητικά τους,  και την απερίγραπτη ενέργεια τους, οι Γάλλοι ήταν  ισοπεδωτικοί επάνω στη σκηνή του Sonisphere.

Virus

Οι Virus, το νορβηγικό avant-garde rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 2000 από τον Carl - Michael Eide, με παραγωγή ήδη τριών albums,  γέμισαν  με το χαρακτηριστικό τους ήχο τη σκηνή του Sonisphere. 





Το Sonisphere  είναι μια εμπειρία που σημαδεύει ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι ένα ταξίδι που απογειώνει τη λατρεία της μουσικής. Είναι το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.sonispherefestivals.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου