Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ROGER WATERS IN ATHENS : Η καλύτερη συναυλία της φετινής χρονιάς


"Γεια σου, Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ" είπε ο Roger Waters   στα ελληνικά  ξεκινώντας τη υπέροχη  βραδιά του "The Wall" (the second edition  μια και η πρώτη παραμένει  ιστορική!!! )  σε ένα σχεδόν μισογεμάτο   Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας  οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τις  40.000  .  Η ροκ όπερα του Roger Waters   τα είχε όλα εντυπωσιακά εφέ, βίντεο, εικόνες, καρτούν ,πυροτεχνήματα  , και το τεραστίων διαστάσεων Τείχος με 74 μέτρα   μήκος  και  11 πλάτος  που  γκρεμίστηκε πανηγυρικά  υπό  τους ήχους του τραγουδιού   "Out Of The Wall" . Συνολικά  το show του Βρετανού ρόκερ που το αφιέρωσε  στη μνήμη του  Ζαν ντε Μενέζες, ενός  βραζιλιάνου μετανάστη  που σκοτώθηκε από πυρά βρετανών αστυνομικών στο μετρό του Λονδίνου,  εντυπωσίασε τον κόσμο που παραβρέθηκε  στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας . Αν θέλαμε να  επιλέξουμε τα highlights  της συναυλίας , ομολογώ πως με δυσκολία  θα διάλεγα  τα παρακάτω γιατί είχε πολλές καλές στιγμές το show :

«Ο φόβος χτίζει τείχη», αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο μπλουζάκι των παιδιών της ελληνικής χορωδίας  από την Αθήνα που τραγούδησε το Another Brick In The Wall (Part II).

Στην ερμηνεία του  συγκλονιστικού  «Another Brick In The Wall», μια γιγαντιαία τερατόμορφη μαριονέτα εμφανίστηκε στη σκηνή να …..απειλεί τον κόσμο , ενώ παράλληλα σιγά σιγά  κτιζόταν  το Τείχος. 

Στο  «Mother»  ο Waters έπαιξε την ακουστική κιθάρα και ψιθύρισε, “Mother should I trust the government”,  ενώ ένα τεράστιο graffiti  εμφανίστηκε στον Τοίχο να γράφει «Να γ@#$θεί η κυβέρνηση», το κοινό ξεσηκώθηκε και χειροκρότησε θερμά τον καλλιτέχνη 

Η φωνή του Waters απαράμιλλη παρά τα 70 χρόνια του , δεν έχασε τον τόνο σε κανένα σημείο και μας  εντυπωσίασε η ερμηνεία του  στο λυρικό  «Hey You»  !!!

Συγκινήθηκα   στο  «Bring The Boys Back Home» ενώ προβαλλόταν  παράλληλα οι  εικόνες με τα άστεγα παιδάκια πάνω στο τείχος!!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου