Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Jeremy Irons στην Αθήνα : « Αυτή, δεν είναι η Ελλάδα που ξέρω!!!!»



Με αφορμή την προώθηση της νέας του ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», βρέθηκε στην Αθήνα ο Jeremy Irons  .  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός αναφέρθηκε στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» αλλά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που ξέρω εγώ. Έρχομαι πολλά χρόνια, αγαπώ τους Έλληνες, είναι ένας εκπληκτικός λαός, φιλόξενοι με υπέροχη φύση και είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που έχω επισκεφτεί, και που με κάνουν πανευτυχή. Να μην νιώθετε ότι κρίνεστε όλοι, επειδή κάποιος ηλίθιος εξτρεμιστής σκότωσε έναν καλλιτέχνη» ανέφερε ο Τζέρεμι Άιρονς  όταν ρωτήθηκε για τα πρόσφατα γεγονότα.   Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες πρέπει «να γελούν με τους νεοναζί και όχι να τους δίνουν βήμα και να τους παίρνουν στα σοβαρά» ενώ επίσης τόνισε ότι οι νέες γενιές πρέπει να διδάσκονται ιστορία ώστε «να ξέρουν καλά όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που έχουν γίνει στο όνομα ακραίων πεποιθήσεων και άρα να τα αποφεύγουν, γιατί δεν λειτουργούν εν τέλει».  Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κρίση ο 65χρονος ηθοποιός απάντησε ότι «όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την οικονομία μας κορόιδεψαν και μας οδήγησαν σε μια ζωή που κύριος στόχος μας είναι να ξοδεύουμε, πολύ πέρα από τις δυνατότητές μας. Και εντάξει, φταίμε, αλλά φταίνε και αυτοί που μας δάνεισαν».   Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος δηλώνει λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ανέφερε ότι για να προχωρήσουμε πρέπει «να χαιρόμαστε τη φύση και τους συνανθρώπους μας. Να αγαπιόμαστε. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

*Ο  Jeremy Irons  είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός  και όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ την πορεία του .  Έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες του  ενώ είχα την τύχη να τον απολαύσω σε δυο θεατρικές παραστάσεις του . Η πρώτη ήταν  στο Broadway  της  Νέας  Υόρκης  τον Μάρτιο του 2009  με τον « Impressionism»  του Michael Jacobs  και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  όπου μας αφηγήθηκε με την  επιβλητική  φωνή του  την  «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς . Ήξερα ότι θα έρθει στην Αθήνα για να προωθήσει  την νέα του ταινία  «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα» και ήθελα να τον συναντήσω  ξανά , αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν με επέτρεψαν  να απουσιάσω αυτές τις ημέρες από την Καβάλα . 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου