Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

B.B. King : Ο Βασιλιάς των blues






Το βασίλειό του ως βασιλιάς των Blues ήταν μεγαλύτερο και σε διάρκεια και σε έκταση από οποιουδήποτε άλλου μονάρχη σε αυτόν εδώ τον πλανήτη. Ο B.B. King συνεχίζει να φοράει την κορώνα του λίγο στραβά, αλλά πάντα σταθερά. Σε ηλικία 85, είναι ακόμη όρθιος, τραγουδάει και παίζει την κιθάρα στο ρυθμό των blues με αμείωτο πάθος. Δε φαίνεται να τον επηρεάζει και να τον αγγίζει ο χρόνος, τον βοηθάει μόνο στο να τον κάνει όλο και πιο διάσημο, πιο αξιολάτρευτο και πιο επίκαιρο από ποτέ.  Για περισσότερο από έναν αιώνα, ο Riley B. King – το κανονικό του όνομα – καθόρισε και προσδιόρισε τα blues για ένα παγκόσμιο κοινό. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να ηχογραφεί, ήδη από τη δεκαετία των ’40s, κυκλοφόρησε κοντά πενήντα albums, τα περισσότερα πια κλασικά και διαχρονικά.


                 H ιστορία της....... Lucille
 

Πριν από πολλά χρόνια, ο   B B KING  έγινε μάρτυρας μιας πάλης στο club όπου έπαιζε. Η αντιπαράθεση γινόταν για μια κυρία που ονομαζόταν Lucille και κατέληξε με το club να καίγεται. Καθώς έτρεχε για την έξοδο με την κιθάρα στα χέρια, ο B.B. King ονόμασε τη Gibson του "Lucille" ως υπενθύμιση της εμπειρίας που έζησε. Για πάνω από 30 έτη, ο B.B. King και η Lucille έχουν  γίνει  αχώριστοι είναι πια το σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη, και κρατώ σαν κόρη οφθαλμού  την καρφίτσα με την φιγούρα της   Lucille που μου έκανε δώρο ο καλλιτέχνης  μετά την συναυλία που έδωσε στις 25 Ιουλίου του 1994  στο θέατρο  Δάσους της Θεσσαλονίκης .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου